Links-gamle

Lokalhistorie generelt

I Arkiv.dk (nyt vindue) søger du i materiale, der opbevares i mere end 500 danske arkiver.
En del materiale er digitaliseret, så du umiddelbart kan se det her på arkiv.dk.

Søg i arkivets samlinger på Arkiv.dk

Historisk Atlas.dk (nyt vindue) er et website og en webapp med interaktive kort over Danmark med tusindvis af fortællinger om alt fra fortidsminder og fredede bygninger til slagmarker og slotte.

Søg på Historisk atlas

Starbas.net (nyt vindue) er en fælles søgeportal for flere kommunale arkiver.
Du kan her søge i alle arkivernes samlinger.

Starbas net logo

På Slægtsforskernes Bibliotek (nyt vindue) kan du finde slægts- og lokalhistoriske skrifter, som er tilgængelige på nettet som pdf-filer, og dermed søgbare i indhold.

Logo Slægtsforskernes Bibliotek

Lokale arkiver

Lokalarkiv for Birket sogn.

Lokalarkiv for Femø sogn.

Lokalarkiv for Fejø sogn.

Lokalarkiv for Avnede, Gurreby, Halsted, Landet, Ryde, Skovlænge, Søllested og  Vesterborg sogne.

Lokalarkiv for Askø, Bandholm, Hillested, Hunseby, Maribo, Stokkemarke og Østofte sogne.

Lokalarkiv for de gamle Nakskov og Ravnsborg kommuner.

Lokalarkiv for Arninge, Dannemare, Gloslunde, Græshave, Kappel, Tillitze og Vestenskov sogne.

Lokalarkiv for Bursø, Errindlev, Fuglse, Holeby, Krønge, Olstrup, Nebbelunde, Ringsebølle, Rødby, Rødbyhavn, Skørringe, Sædinge, Tirsted, Torslunde, Tågerup og Vejleby sogne.

Andre arkiver

SLA er en interesseorganisation for lokalhistoriske arkiver. SLA har over 500 medlemmer, og varetager deres interesser over for Statens Arkiver, Kulturministeriet og andre interesseorganisationer.

Foreningens formål er at fremme kredsens lokalarkivers interesse, arbejde og indbyrdes samvirke og styrke
deres stilling som kulturinstitutioner.

Rigsarkivet er tilgængeligt for alle. Arkivets samlinger dokumenterer i ord og billeder vores fælles historie.

I Dansk Demografisk Database (DDD) kan du søge efter oplysninger i en lang række indtastede forskellige kilder, f.eks. folketællinger, faldne i 1. verdenskrig, indvandrere og dannebrogsmænd.

Det Danske Udvandrerarkiv fortæller spændende historier om dansk udvandring og indeholder vigtig information og viden om migration og kulturmøder. Der kan søges efter udvandrere i udvandrerprotokollerne.

Som nationalbibliotek indsamler, bevarer og tilgængeliggør Det Kgl. Bibliotek kulturarv i form af tekst, billeder og lyd, i både fysisk og digital form. Stor samling af luftfotos.

Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv (ABA) er din indgang til viden om den danske arbejderbevægelses historie. Siden 1909 har arkivet indsamlet materiale fra bevægelsens politiske, faglige, kooperative og kulturelle organisationer.

Slægtsforskning

Danske Slægtsforskere er landets største slægtsforskerforening med mere end 7.500 medlemmer. Danske Slægtsforskeres formål er at udbrede viden om og forskning inden for slægts- personal- og lokalhistorie i Danmark.

Samfundet er en forening, hvis formål det er at vække og vedligeholde interessen for det genealogi­ske og personalhistoriske studium. Foreningen blev stiftet i 1879. Det er Danmarks ældste forening for slægtsforskning.

Hjemmeside med adgang til de mest benyttede kilder indenfor slægtsforskning, bl.a. kirkebøger, folketællinger, erindringsmedaljer.

I arkivdatabasen Daisy kan du søge efter alle Rigsarkivets arkivalier og få vist information om dem. Bestille arkivalier til brug på en læsesal. Se indscannede arkivalier online.

I Dansk Demografisk Database (DDD) kan du søge efter oplysninger i en lang række indtastede forskellige kilder, f.eks. folketællinger, faldne i 1. verdenskrig, indvandrere og dannebrogsmænd mm.

Privatdrevet søgedatabase som sammenkører informationer fra forskellige kilder, så det er muligt at søge langt bredere.

Mormonernes søgedatabase. Bortset fra Rigsarkivet har FamilySearch de fleste genealogiske oplysninger om danskere. Fremragende scanninger af kilder.

Delvis betalingsside. Den største søgedatabase indenfor slægtsforskning. Ved udvandring giver denne side de bedste resultater worldwide. Gratis at søge i danske kirkebøger 1812-1918.

Her kan du søge og finde lægdsruller for hele landet. Arbejdet med lægdsruller er på denne side gjort noget lettere og tilgængeligt for de fleste.

Søgbart register over døde i Danmark 1943-1969.